Persoonsgegevens

>

 

AVG, hoe staat het ermee?

Wij herinneren het ons nog goed. Vorig jaar was iedereen druk in de weer met AVG en op tijd AVG compliant zijn. Op 25 mei 2018 ging de nieuwe wet in en er moest van alles geregeld worden om te kunnen voldoen aan de nieuwe regels.

Na 25 mei 2018 werd het rustig en leek het wel of iedereen AVG moe was. We wilden er even niet meer mee bezig zijn en aan denken.

Een jaar verder…

Nu zijn we inmiddels al weer in maart 2019 aanbeland en wij zien dat veel bedrijven nog steeds worstelen met de AVG. Dit begrijpen wij heel goed, want je kunt niet alles in één keer goed geregeld hebben. Het is net als bij de ISO norm die destijds werd ingevoerd. Dit was ook een (leer) proces van jaren en zo werkt het ook met de AVG.

AVG kost tijd en energie

Om AVG compliant te worden en te blijven zul je er tijd en energie in moeten blijven steken. Om jou hierbij te ondersteunen hebben wij een whitepaper geschreven. Een houvast met handvatten om je te helpen met je AVG compliancy. De whitepaper kun je hier downloaden.

Problemen met AVG, wij bij Buro Flevo helpen

Ben jij al op weg om 100% AVG compliant te worden maar loop je nog ergens tegen aan, wij willen er graag met je over praten. Wat zijn de punten waar je tegen aanloopt? Bel of mail ons, wij plannen graag een afspraak met jou in.

Contact

Bel 085-0021010 of mail ons

Ben jij helemaal AVG/GDPR ready?

Of toch nog hulp nodig? Wij hebben met zorg een whitepaper samengesteld met hierin informatie over AVG/GDPR en hoe hiermee om te gaan en wat te doen om AVG/READY te worden. Download onze whitepaper via onderstaande button.

AVG is onderdeel van de Bottoms-up Security.

Zijn jouw klanten vogelvrij als jij buiten de EU bent?

De vakanties zijn weer achter de rug, je bent weer aan het werk. Misschien heb je wel een verre reis gemaakt naar een land buiten de EU genietend van zon, zee en strand… Heerlijk om aan terug te denken maar heb jij ook gewerkt tijdens je vakantie?

Verre reis, hoge prijs

Al liggend op je zonnebedje in Thailand heb jij toch nog even je mail gecheckt en even ingelogd op de computer om te kijken of er geen problemen zijn op kantoor. Want ja, die ene klant had voor je wegging nog wel wat problemen. En om zeker te weten dat alles goed is kijk je even mee. Niet raar maar heb jij toen wel gedacht aan de AVG?

AVG buiten de EU

Binnen de EU is vanaf 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing. Ook voor jouw bedrijf gelden de regels die zijn vastgelegd in de AVG maar hoe zit dat buiten de EU? Mag jij persoonsgegevens verwerken als jij niet in de EU bent? Of wat gebeurt er als jij je smartphone of laptop kwijt raakt in Thailand? Lees meer

Is je deur nog op slot?

Veel van onze lezers zullen ‘s ochtends of ‘s avonds de deur van het pand op- of van het slot doen. Sommigen van jullie openen en sluiten zelfs dezelfde dag. De hele dag werken geeft een gevoel van grip en als de alarmcode er weer op staat ben je klaar voor de dag. Maar: Hoe zit het met je internet deur, zit die wel op slot? En ook belangrijk: Voor wie?

Voor aanvallen van buitenaf weten we, hebben we een goede firewall nodig. Maar van binnenuit is er ook gevaar, erger nog… van binnenuit is er veel onbedoeld gevaar.

Hoe ga jij daar mee om?

Als ondernemer heb je een voorbeeldfunctie, dat weet je. Als jij je wachtwoord laat slingeren zullen je medewerkers dat ook doen. De regels die je jouw organisatie oplegt gelden ook voor jou, hoe hinderlijk ook. Veiligheid en werkbaarheid bijten elkaar.

Lees meer

De GDPR wet komt eraan. Heb ik overal aan gedacht?

De GDPR wetgeving die vanaf 25 mei van toepassing wordt, maakt het nog belangrijker om goed om te gaan met persoonsgegevens.

De boete die je riskeert wanneer je niet handhaaft op privacybescherming, is gigantisch. Voor veel bedrijven kan zo’n boete het einde betekenen. We vertellen je hoe de handhaving binnen jouw bedrijf leuk houdt.
Lees meer

E-Book: Cybersecurity in het MKB moet beter

Weinig MKB-bedrijven geven cybersecurity de aandacht die het verdient.

En dat terwijl er een verschuiving plaatsvindt, MKB’ers lopen steeds meer risico!

Cybercriminelen zijn niet langer puisterige pubers die vanaf hun zolderkamers speldenprikjes uitdelen. De georganiseerde praktijk van cybercriminelen is serieuze business en blijft niet langer beperkt tot de grote multinationals. Nee, uit onderzoek van ABN Amro blijkt dat MKB bedrijven ruim twee keer vaker te maken hebben met een aanval via het internet dan grote ondernemingen.

Lees meer over de visie van Microsoft en download het gratis e-book.[mp_buy_button product_id=”708″ context=”single”]

Wat is GDPR? De 6 basis principes, wat zegt microsoft er over?

De algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is de nieuwe privacywetgeving binnen de Europese Unie. De nieuwe regelgeving moet ervoor zorgen dat we meer controle krijgen over onze persoonlijke data, bedrijven moeten inzicht geven in het gebruik van persoonsgegevens en zorgen voor controle en goede beveiliging van data. Lees meer

Is jouw bedrijf al datalek proof?

De meldplicht datalekken in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) kan een ingewikkelde zaak zijn, wij hebben het onderwerp datalek voor je in hapklare brokken gesneden.

Iedere organisatie heeft te maken met deze wet, en met alle gevolgen van dien wanneer je niet ‘compliant’ bent. Boetes tot €800.000 of 10% van de jaaromzet geven te denken hoe belangrijk privacy is in ons land. Maar bovenal kunnen fouten leiden tot ernstige vertrouwensschade. Hoe maak je jouw bedrijf nu datalek proof? Een uitdaging? of … Lees meer

© 2018: Buro Flevo is onderdeel van Flevo ict B.V. alle rechten voorbehouden | Innovation Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress